BoSS årets Optimist-klubb!!!

  • 19 feb 2015

Årets Optimistjolleklubb 2014 (Sigges stora pris) tillfaller Borstahusens Segelsällskap 20150217 Slutkampen stod i år mellan två klubbar som gjort stora insatser för optimistjolleseglingen i sina regioner. Borstahusens Segelsällskap utsågs slutligen

Årets Optimistjolleklubb 2014 (Sigges stora pris) tillfaller Borstahusens Segelsällskap

20150217

Slutkampen stod i år mellan två klubbar som gjort stora insatser för optimistjolleseglingen i sina regioner. Borstahusens Segelsällskap utsågs slutligen till årets vinnare. 

Borstahusens Segelsällskap har under senaste säsongerna framgångsrikt arrangerat såväl regionskval som rikskval. BoSS har under påsken 2013 & 2014 arrangerat ett mycket uppskattat påskläger, ett väldigt lyckat arrangemang tack vare engagerade ledare och frivilliga föräldrar som såg till att både segling och verksamheten kring seglingen såsom, mat, logi, kvällsaktiviteter mm fungerade utmärkt. Under seglarskolan 2014 har BoSS haft samarbete med skolor i Landskrona och arrangerat ”prova på segling” för att locka fler till att börja segla. Arrangerade regattor sträcker sig från rikskval, till Öresunds Cup där BoSS och övriga klubbar i Öresunds-regionen arrangerar kappseglingar för gröna seglare. Detta har visat sig vara ett mycket framgångsrikt koncept för att introducera kappsegling på ett lättsamt sätt för nybörjare. Som en kvittens på klubbens medvetna arbete inom ungdomssegling blev BoSS den klubb i region 4 som har flest optimistseglare som kvalificerat sig vidare till 2015 rikskval.

Sigges Stora Pris instiftades 2004 av Rådasjöns Segelsällskap och Marks kajak- och segelklubb för att hedra Sigge Henningssons ovärderliga insatser för svensk ungdomssegling och då speciellt insatserna inom Svenska Optimistjolleförbundet.

Sigges Stora Pris utdelas årligen av Svenska Optimistjolleförbundet till den seglingsklubb som på ett utomordentligt sätt arrangerat ett eller flera kappseglingsarrangemang och/eller framgångsrikt arbetat med rekryteringsfrågor. I bedömningen som skall ligga till grund för utmärkelsen skall hänsyn tas till hela arrangemanget både på kappseglingsbanan och på land samt förmågan att få många deltagare till kappseglingen, såväl bredd som elit, och/eller på förmågan att få fler att välja segling som sin idrott efter seglarskolan. Nominering till priset görs av förbundets medlemmar.

Tidigare pristagare är:

2004 Jolle Kappseglarna Västerås

2005 Långedrag Segelsällskap

2006 Värmdö Jolleseglare

2007 Rörviks Segelsällskap

2008 Rådasjöns Segelsällskap

2009 Kungliga Svenska Segelsällskapet

2010 Umeå Segelsällskap

2011 Långedrag Segelsällskap

2012 Optimistjolleklubben Timan i Sölvesborg

2013 Rörviks Segelsällskap