Nu har vi avslutat en lyckad och uppskattad Sommarsegelskola 2023

  • 1 aug 2023

image: Nu har vi avslutat en lyckad och uppskattad Sommarsegelskola 2023

I fredags gjorde BSS Sommarsegelskola sin sista veckoavslutning för säsongen. Med två 2Kronor och en Laser Pico gjorde hela gänget sin traditionella fredagssegling från Borstahusens hamn till Bäckviken på Ven för bad och glassätande.

Under fem veckor har närmare 70 barn och ungdomar i åldern 8 till 15 år lärt sig grunderna i att segla, eller förfinat sin teknik och kunskap. Allt beroende på förkunskaper och erfarenhet.

-Det har varit en väldigt lyckad och uppskattad Sommarsegelskola i år säger Uwe Puls, ordförande i BSS. Under Gustav Fredrikssons och Lova Billströms ledning som instruktörer har deltagarna både lärt sig mycket och haft väldigt kul. Med andra ord en optimal kombination för att skapa intresse för och kunskap om segling. I år har vi dessutom haft hela fem assisterande instruktörer och två mer erfarna som assisterat. Detta ger en bra grund för höstens och vårens verksamhet, såväl som nästa års Sommarsegelskola avslutar Uwe.

Nu hoppas vi på ett stort intresse även för höstens seglingar här i hamnen. De kommer igång i samband med skolstarten under andra hälften av augusti. Håll utkik på BSS hemsida och i Jolleseglarnas Facebook grupp.

BSS hemsida >>>

Jollegruppens Facebook grupp >>>

 

Gustav Fredriksson och Lova Billström