SVT Skåne rapporterar idag att båtstölderna i Helsingborg ökar: ”Vill bryta brottskurvan”

  • 22 aug 2023

Lokalnyheterna på SVT rapporterar idag att båtstölderna i Helsingborgs tre stora småbåtshamnar Norra Hamnen, Råå och Domsten har ökat i år. Polisen vill nu, genom ett samarbete med småbåtshamnarna, bryta trenden.

- Det är otroligt irriterande att det är så många som inte kan skilja på ditt och mitt, kommenterar BSS ordförande Uwe Puls nyheten. Vi har varit lyckligt förskonade från större stölder här i Borstahusen, men ett antal inbrott i båtar har rapporterats. Framför allt är det elektronisk utrustning som stjäls. Att våra medlemmar går nattvakt under hela säsongen bidrar säkert till att några gynnare drar sig för att försöka göra inbrott. Men det är viktigt att vi inte släpper garden utan alltid håller ett extra öga och rapporterar om man ser något misstänkt, avslutar Uwe.

År 2020 fanns det ungefär 40 anmälningar om stölder från båtar, förra året var det omkring 50 men i år är siffran uppe i 75.

Båtägare själva kan också motverka stölder till genom att stöldmärka eftertraktad utrustning samt att sätta in larm och kameror i den egna båten i den mån det går.

Se hela inslaget på SVTs lokala nyheter >>>

Se tidigare nyhet på detta här på hemsidan, med mer information om just stöldmärkning >>>