BSS är ‘Årets Borstahusare’

  • 27 aug 2023

image: BSS är ‘Årets Borstahusare’

Igår arrangerades, traditionsenligt, Borstahusdagen Sommar av Byalaget Gamla Borstahusen och ett stort antal sponsorer och samarbetspartners. I perfekt ”marknadsväder” var det en av de mest välbesökta Borstahusdagarna som arrangerats. Byalaget Gamla Borstahusen utser, efter nomineringar och juryarbete, varje år Årets Borstahusare.

Till Årets Borstahusare 2023 utsågs BSS!

Både den förre ordföranden, Nils-Erik Pettersson, och nuvarande ordförande, Uwe Puls, mottog det ärofyllda vandringspriset.

Byalagets motivering:
Till utmärkelsen Årets Borstahusare har utnämnts Nils-Erik Pettersson och Uwe Puls för deras långa medverkan i ledningen för Borstahusens Segelsällskap.

BSS startades för 73 år sedan 1950, av bl.a. Nils-Erik Pettersson tillsammans med ett gäng glada ungdomar från byn. Segelsällskapet har alltsedan starten varit en central och tongivande del av verksamheten i Borstahusen. Som arrendator av hamnen har BSS också tagit ansvar för både utveckling och underhåll i samarbete med ägaren Landskrona Stad. Detta arbete fortsätter oförtrutet under ledning av nuvarande ordförande Uwe Puls och hans team i hamnförvaltningen.

En viktig del av BSS aktiviteter har alltid varit ungdomsverksamheten med seglingsskola där många har lärt sig bli vän med havet. Många, nationellt och internationellt uppmärksammade, segeltävlingar har hållits genom åren. Även på VM nivå som en del av Nordic Week vilket verkligen satte BSS och Borstahusen på kartan. Inte bara i lilla Skåne utan i hela världen!

Hamnen här i Borstahusen har alltid varit den mest eftertraktade för fritidsbåtar och fiske i Landskrona kommun. Mycket tack vare BSS förmåga att hålla hamnen välskött och lättillgänglig. Både för båtägare, men också för badande och besökare. Inte minst etableringen av nuvarande Hamnkrogen var en stor förbättring där BSS var en viktig partner. Allt detta utgör grunden för en fortsatt livaktig hamn vilken är så viktigt för oss som bor och verkar i Gamla Borstahusen.