Höstpokalen i vinnarnas händer

  • 20 sep 2023

I lördags var det så dags för seglingen Höstpokalen - en del av klassiska kappseglingen Torsdagsseglingarna i BSS.

Per Drakensten berättar i detta reportage om dagen, och givetvis kvällen med prisutdelning av firande!

 

Höstpokalen seglades i lite disig krispig höstmorgon som sprack upp och blev en fin dag på havet…

Endast fem båtar kom till start, men dessa kämpade desto tapprare om placeringarna.

I första staten kl 10.00 gjorde alla en bra start och var över inom några sekunder efter skottet brann av, junior i C55 (Emil,Oskar och Otto) kom iväg kanon, men som minsta båten i fältet är det inte lätt att segla i störd vind från de större båtarna och de halka lite efter.

Desto mer fight var det mellan Roxanne och H2O som körde lite havets balett medan de försvarade sina positioner om vinden på banan. Aphrodite 101:an dansa kring dem som ett enträget syskon …… till sist stod det klart att en liten IG kom först över linjen Roxanne 2:a H20 3:a, Aphrodite 4:a och junior på en 5:é plats.

 

Mellan seglingarna , var det lite hygge på klubben med grillad korv…. de som hade glömt skaffning fick masa sig bort till restaurangerna som hade öppet…. vilket gick bra det med…

I andra seglingen blev näst intill en upprepning från första seglingen…. trots vinden hade vridit lite och ökat i styrka samt strömmen som varit obefintlig i nästintill i första seglingen ökat, blev taktik och segelsättning identiskt… kanske något brantare ut till Ola Honsaren…. placering i mål, en blåkopia från första segling.

I och med det var Höstpokalen avgjord

Rolf Andersson just hemkommen från Mallorca, knappade in resultaten som den ”8:de” seglingen i kvällsseglingarna och det trillade ut ett resultat även där.

Stort tack Rolf!

Efter båtarna förtöjts var det hem och fixa till sig för att sedan mötas upp i klubbhuset igen där ordförande Uwe Puls skålade för dagens alla resultat och kämparinsatser (även stort tack till dig Uwe), gott seglarsnack till lite snacks och cava innan det var gåsagång bort till Restaurang kompass som väntade oss, ett 20-tal seglare hade slutit upp, det smakade gott och stämningen var som brukligt trevlig.

Henrik Aulin kvällens prisutdelare, med glimten i ögat, hade raggat ihop priser från olika donatorer….

Juniorer tog priset för bästa start…. bestående av ett paket  START (müsli) och ett packet SNABB (makaroner).

Alla premierades för god flit och deltagande under säsongen - nu ser vi fram emot 2024 både med gamla och nya besättningar på startlinjen.

Hur det gick Totalresultatet från kvällsseglingarna kan ni se här >>>


Middag på Kompass Restaurang & Bar

Per Drakensten, Henrik Aulin


Prisbordet