Nyheter

Seglarskola för vuxna

  • 29 maj 2024

image: Seglarskola för vuxna

Sommarsegelskolan för barn är i det närmaste fulltecknad och vi ser fram emot en sommar med en massa jollar på Öresund. Nu erbjuder BSS även segelskola för vuxna.

Onsdagen den 15, till lördagen den 18 juni, samt under vecka 27 (1 – 4 juli) och vecka 28 (8 - 11 juli), kommer vår mångårige segellärare Hannes Tedin att lära ut grunderna i segling för vuxna elever.

Läs mer om kursen och om anmälan här på siten >>>

Bli en kusträddare

  • 28 maj 2024

image: Bli en kusträddare

Du missar väl inte att anmäla dig till Kusträddarna – sommarens största skräpplockning längs kuster och stränder! I år plockar vi skräp i samband med Världshavsdagen den 8 juni, och vi hoppas såklart att du vill vara med. Det räcker att ta med dig en påse till närmsta strand och plocka det skräp du ser. Det hjälper både havet, alla djur som lever där och gör dessutom semesterupplevelsen trevligare för fler.

Stilla söndagssegling för juniorerna

  • 20 maj 2024

image: Stilla söndagssegling för juniorerna

Gårdagens söndagssegling för BSS juniorer blev en stilla övning med bara några få sekundmeters vind och ett stilla Öresund. Men det är ju det som är lite av tjusningen med seglingen. Att vara utlämnad till naturens element. Ibland är det för mycket och ibland blir det för lite, men båda ger möjlighet till träning och gemenskap i klubben.

 

Pålning pågår i hamnen

  • 14 maj 2024

image: Pålning pågår i hamnen

Igår eftermiddag anlände ”Lassen Constructions” flotte till Borstahusens hamn. Nu startar ett omfattande pålningsarbete i hamnen, både som en del av underhållet i hamnen och för att förbättra tilläggsmöjligheterna för båtarna.

Välkommen sköna maj!

  • 1 maj 2024

image: Välkommen sköna maj!

Morgonen den första dagen i maj bjuder, som traditionen ger, alltid på Öresundsvarvets manskör som sjunger in våren utanför BSS klubbhus. Så även i år.