Danskarna dominerar, men några österrikare har också setts angöra en brygga

  • 3 sep 2024

image: Danskarna dominerar, men några österrikare har också setts angöra en brygga

När vi summerar antalet gästbåtar i Borstahusens hamn kan man kostantera att vi tagit emot närmare 1.000 båtar under årets varma månader.

- Sommaren 2024 går inte till historien som den bästa sommaren i hamnens historia, men efter ett svagt juli har vi sett en riktig boom i augusti, säger Uwe Puls, ordförande i Borstahusens Segelsällskap.  Närmare 1.000 båtar har angjort någon av våra bryggor.

Närheten till fyra bra restauranger, god glass, ett hål i väggen med enklare mat, härlig badplats på Cement och en lika härlig strand för den som vill ha sand mellan tårna, är dragplåster inte minst för seglande och motorburna barnfamiljer.

Danskarna är i ett tydligt flertal. 490 danskar har anlöpt Borstahusens hamn, följt av 423 svenska båtar. 27 tyskar har tagit sig hit, och inte mindre än 3 båtar från alplandet Österrike. Hela lista finner du längre ner i artikeln.

- Det är en av sommarens verkliga höjdpunkter när vi har en hamn full av både våra egna medlemmar och gästbåtar, fortsätter Uwe. Då känner man att hamnen är levande och verkligen visar sig från sin bästa sida. September innebär alltid färre gästbåtar. Men än är sommaren kvar och på helgerna brukar vi se ett stort uppsving, avslutar Uwe.

 

Härifrån kom gästbåtarna fram till den siste augusti

Danmark 490

Tyskland 27

Sverige 423

Polen 9

Annat 8

Storbritannien 1

Holland 1

Finland 1

Österrike 3

Total : 963 st